Dit artikel presenteert bevindingen over de bloedtoevoer naar de hersenen tijdens migraine. De studie is niet goed gepresenteerd en niet goed onderbouwd en verwart de meest kritische kwesties in het debat over de oorzaak van migraine. Deze studie vond geen verminderde bloedtoevoer naar de hersenen tijdens migraine ondanks het feit dat ze rapporteerde dat dit het geval was. Het is een klassiek geval van de metingen in de studie die niet de “bevindingen” ondersteunen.

Studies hebben eerder aangetoond dat er een verminderde bloedtoevoer naar de hersenen is tijdens een migraine MET alleen AURA. De Aura is visuele en andere neurale stoornissen die voorafgaan aan de migrainepijn bij slechts een klein percentage van de migrainepatiënten. Migrainepatiënten zonder aura vertonen deze verminderde bloedstroom NIET helemaal naar de hersenen. De conclusie is duidelijk dat de verminderde bloedstroom gerelateerd is aan de aura, en niet aan de migraine.

Bij migraine met Aura gebeurt de verminderde bloedstroom op hetzelfde moment als de aura, en niet op hetzelfde moment als de migrainepijn. Sommige patiënten lijden alleen aan Aura en hebben geen pijn en een verlaagde bloedstroom is ook bij deze patiënten te zien. De voor de hand liggende en onmiskenbare conclusie is dat verminderde bloedtoevoer naar de hersenen wordt geassocieerd met Aura en niet met migraine.

Dit artikel wordt vaak ten onrechte in de literatuur geplaatst als bewijs dat er tijdens migraine een verminderde bloedtoevoer naar de hersenen is. Daar is helemaal geen bewijs voor, en al het bewijsmateriaal, vooral dat gemeten en geplaatst in dit artikel, geeft precies het tegenovergestelde aan.

MRI-beoordeling van deze studie – Zeer misleidend.

© 2008 MRI | All Rights Reserved

Log in with your credentials

Forgot your details?